Rotaryclub Alblasserwaard

Goedemorgen Rotarian

Persoonlijk hulpproject Bas Lagerwerf

Een paar maanden terug heeft Bas Lagerwerf op onze club een presentatie gehouden over het project "Sharety Foundation" waarbij Bas en zijn vrouw Nelly privé betrokken zijn. Zoals Bas toen heeft aangegeven is het uiteraard mogelijk om dit project van Bas en Nelly financieel te steunen. Bijgaand treffen jullie verdere gegevens over dit project aan.

Beste familie, vrienden en relaties,

Zoals de meesten van jullie weten hebben wij al ca. 11 jaar contact met Pastor Dilip Mendis uit Sri Lanka. Dit contact is tot stand gekomen toen we daar een bezoek brachten met onze kinderen. Door onze oudste zoon Maurice, geboren in Sri Lanka en toen in groep 8 van de basisschool, werd  geopperd: gaan we alleen kijken of ook wat doen.Dat heeft er toe geleid dat er geld werd ingezameld waarmee daar een schooltje kon worden gebouwd, in samenwerking met de Stichting Sharety

We kunnen u zeggen:  het schooltje is nog steeds in gebruik en verder uitgebreid. De invloed van de kerk is ook duidelijk zichtbaar in het dorpje, er is veel meer structuur en vele van de inwoners hebben een ander leven gekregen. Dat wil zeggen dat ze werk hebben en beter met hun gezin omgaan.
Daarnaast hebben we met de ondersteuning van u en van vele anderen ook meer  projecten mogen ondersteunen in dat mooie land. Het Mams en Babs center maar ook een Farm waar geprobeerd wordt om wat geld verdienen, waarmee  kinderhuizen en ouderenhulp gefinancierd worden

Over dit laatste  kregen Nelly en ik de afgelopen weken een mail  van Pastor Dilip Mendis waarin  hij vraagt om extra gebed en financiële hulp. Dit heeft hij hard nodig  om zijn Farm te kunnen uitbreiden om zo ook ondersteuning te kunnen geven aan een 10 tal pastors  in de door hem gestichte projecten. Dit is voor ons de reden om Pastor Dilip Mendis voor twee jaar steun toe te zeggen en deze vraag ook met jullie te delen. De beste manier om dit te bereiken lijkt ons door  structureel de farm te steunen, zodat daar meer geld kan worden verdiend voor de bovengenoemde projecten.

Om wat voorbeelden te noemen:
Aanschaf van een paar extra koeien waarvan de melk kan worden verwerkt en verkocht; kosten per koe ca. € 500,00
Het kopen van een 3-wiel tractor om het land te bewerken die ca € 1500,00 kost
Om de projecten te bezoeken wordt een motor gebruikt, prijs ca. € 1000,00 voor een betrouwbaar 2e hands exemplaar
Het installeren van een watertank om regenwater op te slaan voor irrigatie, ca. € 600,00

Er is  ongeveer € 6000,- per jaar nodig, die we met diverse acties en lezingen bij elkaar willen brengen, maar giften zouden ons natuurlijk enorm helpen.

Wij garanderen u  dat het geld één op één naar het goede doel gaat en via de Stichting Sharety in Sri Lanka terecht zal komen.  Bij een eventuele gift is het goed om te weten dat deze aftrekbaar is voor de belasting.

Hiervoor is een bankrekening geopend. Giften kunnen worden gestort op NL45RBRB8808030776 t.n.v. B.P. Lagerwerf inzake Sri Lanka te Brandwijk.

Helpt u ons helpen ??

Met een vriendelijke groet,